Søg
Close this search box.

HTTP eller HTTPS. SSL bliver snart et krav

Hvad vil du tænke hvis du besøger en hjemmeside og mødes af en rød advarsel, hvor der står at du ikke er sikker? Utryg? Ja, naturligvis. Forestil dig så, at det er DIN hjemmeside der besøges – og dine brugeres reaktion når de mødes af denne advarsel. Hvis din hjemmeside ikke kører HTTPS (dvs. med et SSL certifikat), bliver det meget snart fremtiden.

Der er mange ting som peger i retning af, at det snart bliver en realitet med tvunget HTTPS og at hjemmesider som kører HTTP, som konsekvens heraf, i stigende grad blive betragtet som useriøse og utroværdige.

De seneste par år har browser-producenterne haft stigende fokus på at formidle, hvorvidt en hjemmeside bliver serveret sikkert til slutbrugeren. En trend som kan følges tilbage til nullerne hvor, dengang markedsførende, Internet Explorer indførte “den grønne bar”, for hjemmesider med EV (Extended validation) certifikater.

Siden da har browsermarkedet ændret sig. Fokus på sikkerhed – særligt over HTTPS – har aldrig været større. Alle udmeldinger tyder på, at det snart bliver dikteret fra browserproducenterne, med Googles Chrome-browser i spidsen, at web-sider, som ikke bliver leveret over HTTPS, skal medføre en advarsel til brugeren.

Der er ingen tvivl om at det allerede i dag, sender et betydeligt bedre signal til brugeren, hvis hjemmesiden kører HTTPS, frem for HTTP. Men vigtigst i denne kontekst er, at det forventes at blive endnu værre, hvis man intet foretager sig. Allerede i dag har Firefox advarsler, hvis der er formularer på en HTTP side – og Chrome, skriver decideret at siden er “Not secure”:

Chrome not secure

Noget som vi forventer de vil skrive på ALLE hjemmesider som hentes og serveres over HTTP, inden alt for længe.

Så kig på jeres hjemmeside, allerede nu. Sørg for få installeret et SSL certifikat – INDEN jeres brugere får at vide at det er usikkert at besøge jer.

Vi står naturligvis til rådighed, hvis i har behov for assistance, spørgsmål og vejledning.

Få artikler på mail

Nysgerrig på mere?

Tag fat i os i dag – så ser vi sammen på, hvordan vi kan hjælpe dig med din it. 

Ring eller send os en besked.

Er du kunde og har brug for support, så ring eller send en mail på support@nhl-data.dk

Martin Dahlem - IT og Netværkssikkerheds Konsulent
Jesper Haggren - IT Konsulent - DevOps - Implementerings ekspert - Microsoft 365