Søg
Close this search box.

4 tips til en god og brugervenlig hjemmeside

Skal du i gang med din første hjemmeside? Eller måske have skiftet den gamle ud med en mere moderne? Så læs med i dette blogindlæg, hvor vi har samlet 4 tips til en god og brugervenlig hjemmeside.

Hvis du allerede har en hjemmeside kan du med fordel læse vores 8 tips til at optimere din nuværende hjemmeside. 

1. Gør det klart hvad hjemmesiden skal bruges til

Første step handler om at klarlægge, hvad hjemmesiden skal bruges til, samt hvilken målgruppe du sigter mod. Skal websitet fungere, som et simpelt visitkort? Skal det være muligt at lave køb på siden? Eller noget helt tredje?

Lav en liste over alle de behov og krav, der skal være til hjemmesiden. Derved får du også afstemt om du selv kan lave den, eller om du har brug for hjælp.

2. Sæt dig i kundernes sted når du laver indhold

Du vil sikkert gerne fortælle dine kunder en masse om dig selv og din virksomhed. Men husk at sætte dig i kundens sted, når du går i gang med indeholdet til hjemmesiden.

Hvilken information er relevant for dem? Og hvordan kan du hurtigst muligt forklare, hvad du kan tilbyde af værdi?

Husk på, at der som regel er andre, der tilbyder den samme service som dig. Hvis dine besøgende skal bruge for lang tid på at forstå din service, vil de blive utålmodige og klikke videre ind på dine konkurrenters hjemmesider.

3. Skab en overskuelig og brugervenlig hjemmeside

I forlængelse af ovenstående er det vigtigt at tænke over, hvordan hjemmesiden bygges op, så dine besøgende nemt kan finde rundt på siden.

Overvej derfor nøje, hvor du placerer de forskellige undersider og hvordan du udformer menustrukturen, så hjemmesiden bliver så brugervenlig som muligt.

Brugerne hader at havne på en hjemmeside, hvor det er umuligt at gennemskue, hvor man skal finde bestemte informationer.

4. Pænt design

Selvom det især er vigtigt at skabe en overskuelig og brugervenlig hjemmeside, som de besøgende kan finde rundt på, så har hjemmesidens udseende og design bestemt også betydning.

Du har sikkert oplevet at komme ind på et website, hvor du hurtigt fik lyst til at klikke væk igen – udelukkende på grund af et grimt design.

Hjemmesiden er en del af din virksomheds samlede brand. Hvis du gerne vil fremstå professionel, og som én der har styr på det, så skal hjemmesiden afspejle dette.

Brug derfor gerne noget tid på at tænke over, hvad din hjemmeside skal signalere.

Vil du hellere koncentrere dig om din forretning end om at designe hjemmesider? Vi kan hjælpe dig med at designe og få din hjemmeside i luften.
Ring til os på tlf. 70 28 66 00, eller skriv et par linjer i vores kontaktformular.

Få artikler på mail

Nysgerrig på mere?

Tag fat i os i dag – så ser vi sammen på, hvordan vi kan hjælpe dig med din it. 

Ring eller send os en besked.

Er du kunde og har brug for support, så ring eller send en mail på support@nhl-data.dk

Martin Dahlem - IT og Netværkssikkerheds Konsulent
Jesper Haggren - IT Konsulent - DevOps - Implementerings ekspert - Microsoft 365