Søg
Close this search box.

Microsoft 365 Business Premium eller Microsoft 365 E3?

Det er ikke altid helt let at gennemskue, hvilken af de forskellige Microsoft 365-licenser til virksomheder du skal vælge. Nogle gange kan det være svært at se skoven for bare træer. For begge licenser er så propfyldt med features, at det kan være svært at skille dem ad. Og når du så har skilt dem ad, er du måske i tvivl, om hvad har du egentlig har brug for i din virksomhed.

Bare sænk skuldrene. Vi tager den herfra og gør dig klogere på forskellen mellem Microsoft 365 Business Premium eller Microsoft 365 E3.

Vi dykker ned i, om det giver mening at vælge den noget dyrere Microsoft 365 E3 frem for Microsoft 365 Business Premium. Bare hæng på!

Hvis du vakler imellem nogle af de andre Microsoft-licenser, kan du også tage et kig på vores sammenligning mellem Office 365 E3 og Microsoft 365 Business Premium.

Hvad får du med i begge licenser?

Lad os lige starte med at slå fast, hvad de to licenser har tilfælles. For både Microsoft 365 Business Premium og Microsoft 365 E3 har alle de kendte Office-produkter, som fx Teams, Outlook og Word, som kan bruges på 5 enheder pr. licens.

De har begge SharePoint og OneDrive, så du kan få dine filer sikkert i skyen. Begge licenser har samtidig administration af brugerne via Intune og har en høj grad af indbygget IT-sikkerhed. De har derfor meget tilfælles, hvilket også er noget af det, der kan forvirre.

Så hvad er forskellen? Og hvilket behov har du?

Det svarer vi dig på i næste afsnit.

Skal du vælge Microsoft 365 Business Premium eller Microsoft 365 E3?

E’et i E3 står for Enterprise. Og hvad så, tænker du sikkert. Men det er faktisk relevant for dig at vide. For hvad er det for en type virksomhed, du har? Er det en stor virksomhed med over 300 ansatte? Eller har du måske nærmere 35 medarbejdere?

E-planerne i Microsoft 365 er lavet til virksomheder på over 300 medarbejdere. Her handler det i høj grad om langt mere avancerede sikkerhedsindstillinger end det som en virksomhed med 35 ansatte har brug for. Der er samtidig også langt mere online diskplads at boltre sig i.

Uden at dykke ned i alt for mange detaljer kan man sige, at en hel del af de funktioner, der gjorde Office 365 E3 – altså det gamle E3-produkt – interessant for mindre virksomheder, er hældt over i den nye Business Premium licens. Og så har den nye E3 licens fået lagt mere oveni i forhold til fx IT-sikkerhed, administration af IT og licenser til mere komplekse Microsoft-produkter.

Hvornår anbefaler vi Microsoft 365 E3?

Set i lyset af den ovenstående info, er det altså meget sjældent, at vi anbefaler en Microsoft 365 E3-licens til vores kunder. Den koster en hel del mere end Microsoft 365 Business Premium, og vores kunder har sjældent brug for +300 licenser eller de features, som der ligger i E3-licensen.

Fordi mange tidligere har haft Office 365 E3, så tror de, at de også skal købe den nye E3. Det er en fælde, du ikke må falde i. Derfor omlægger vi faktisk ofte fra en E3 til Business Premium, da der jo ikke er grund til at betale for noget, som du ikke bruger.

Har du brug for Power BI?

Med i E3-licensen får du en licens til Power BI. Power BI er et værktøj, der giver dig mulighed for at forbinde hundredvis af datakilder og skabe grafer og rapporter, så du let kan analysere og få et overblik over din data.

Derfor kan det give mening at vælge Microsoft 365 E3, hvis du skal bruge Power BI. Typisk vil det dog langt fra være alle i virksomheden, der har brug for at sammenligne data – typisk kun et par stykker. Her er det smarte, at du ikke behøver at købe E3-licenser til hele virksomheden, hvis I kun er et par stykker, der bruger det. Så tag lige et sekund og overvej, om det er nødvendigt for jer.

Forskellige licenser til forskellige medarbejdere

Som vi så ovenfor, behøver du ikke kun at købe én type licens til din virksomhed. Så hvis du ser et behov for at kun en håndfuld medarbejdere har Microsoft 365 E3 og resten Business Premium, så kan det sagtens lade sig gøre.

For de fleste anbefaler vi dog som udgangspunkt ikke, at du har “under” Business Premium niveau – simpelthen på grund af mulighederne for administration af brugere og niveauet af IT-sikkerhed. Men der kan være tidspunkter, hvor det giver mening at have en ”mindre” licens. Fx hvis dine medarbejdere kun har brug for adgang til mail.  

Lad os lige skære det ud i pap: Vi anbefaler, der du som minimum vælger et Premium-niveau og kun vælger E3, hvis din virksomhed har over 300 ansatte eller en eller flere har brug for værktøjet Power BI. Så har du i hvert fald et godt udgangspunkt.

Hvis du vil blive klogere på forskellen mellem Standard og Premium, kan du tage et kig på vores artikel: Microsoft 365 Business Standard eller Microsoft 365 Business Premium – hvad er forskellen?

Vi hjælper dig med at vælge

Selvom du måske er blevet en smule klogere på forskellene, så kan det stadig være en jungle at tage den rigtige beslutning for lige netop din virksomhed. Vi er certificerede Microsoft-partnere. Det vil sige, at vi har styr på, hvad de enkelte licenser indeholder, og hvad der giver mening for netop dig. Ikke nok med det, så er vi også eksperter i at opsætte og administrere licenserne. Lige nu har +500 virksomheder valgt at lægge deres IT hos os – og langt størstedelen bruger dagligt deres Microsoft-licenser.

Tag fat i os på 70 28 66 00 eller kontakt@nhl-data.dk – så tager vi en snak om mulighederne.

Du kan også vælge at dykke videre ned i forskellene lige nedenfor:

Features i Microsoft 365 Business Premium og Microsoft 365 E3

For at gøre det lettere for dig, har vi her listet de forskellige features, så du selv kan sammenligne licenserne. Som nævnt ovenfor, så indeholder begge licenser Office, Outlook, SharePoint, OneDrive og Intune.

Det er ikke altid helt let at vælge mellem de forskellige Microsoft 365 licenser til virksomheder. Så her gør vi dig klogere på forskellen mellem Microsoft 365 Business Premium eller Microsoft 365 E3.

Se også sammenligning mellem Office 365 E3 og Microsoft 365 Business Premium

Vi dykker ned i, om det giver mening at vælge den noget dyrere Microsoft 365 E3 frem for Microsoft 365 Business Premium.

Hvad får du i begge licenser

Både Microsoft 365 Business Premium og Microsoft 365 E3 har alle de kendte Office produkter, som fx Teams, Outlook eller Word, som kan bruges på 5 enheder pr. licens.

De har begge SharePoint og OneDrive, så du kan få dine filer sikkert i skyen.

Begge licenser har administration af brugerne via Intune og en høj grad af indbygget IT-sikkerhed.

Så hvad er forskellen? Og hvilket behov har du?

Det svarer vi på i næste afsnit.

Skal du vælge Microsoft 365 Business Premium eller Microsoft 365 E3?

E’et i E3 står for Enterprise. Og hvad så, tænker du sikkert, men det er faktisk relevant for dig at vide. For hvad er det for en type virksomhed, du har? Er det en stor virksomhed med over 300 ansatte? Eller måske nærmere 35 medarbejdere?

E-planerne i Microsoft 365 er lavet til virksomheder på over 300 medarbejdere. Her handler det i høj grad om langt mere avancerede sikkerhedsindstillinger end en virksomhed med 35 ansatte har brug for. Der er også langt mere online diskplads at boltre sig i.

Uden at dykke ned i alt for mange deltaljer kan man sige, at en hel del af de funktioner, der gjorde Office 365 E3 – altså det gamle E3-produkt interessant for mindre virksomheder – er hældt over i den nye Business Premium licens. Og så har den nye E3 licens fået lagt oveni på fx IT-sikkerhed, administration af IT og licenser til mere komplekse Microsoft produkter.

Office 365 E3 eller Microsoft 365 Business Premium

Hvornår anbefaler vi Microsoft 365 E3?

Det er meget sjældent, at vi anbefaler en Microsoft 365 E3 licens til vores kunder. Den koster en hel del mere end Microsoft 365 Business Premium og vores kunder har sjældent brug for +300 licenser eller de features, som der ligger i E3 licensen.

Fordi mange tidligere har haft Office 365 E3, så tror de at de også skal købe den nye E3. Så vi omlægger faktisk ofte fra en E3 til Business Premium, da der jo ikke er grund til at betale for noget, som man ikke bruger.

Har du brug for PowerBI?

Med I E3 licensen får du en licens til PowerBI. Derfor kan det give mening at vælge Microsoft 365 E3, hvis du skal bruge PowerBI. Men du behøver ikke købe E3 licenser til hele virksomheden, hvis I kun er et par stykker, der bruger PowerBI.

Forskellige licenser til forskellige medarbejdere

Du behøver ikke kun købe en type licens til din virksomhed. Så hvis du ser et behov for at en håndfuld medarbejdere har Microsoft 365 E3 og resten Business Premium, så kan det sagtens lade sig gøre.

Vi anbefaler dog som udgangspunk ikke, at du har “under” Business Premium niveau – simpelthen på grund af mulighederne for administration af brugere og niveauet af IT-sikkerhed.

Microsoft 365 Business Standard eller Microsoft 365 Business Premium – hvad er forskellen?

Vi hjælper dig med at vælge

Vi er certificerede Microsoft partnere. Det vil sige, at vi har styr på, hvad de enkelte licenser indeholder og hvad der giver mening for netop dig. Desuden er vi eksperter i at opsætte og administrere licenserne hos virksomheder i Danmark. Lige nu har +500 virksomheder valgt at lægge deres IT hos os.

Tag fat i os på 70 28 66 00 eller kontakt@nhl-data.dk – så tager vi en snak om mulighederne.

Du kan også vælge at dykke videre ned i forskellene her:

Features i Microsoft 365 Business Premium eller Microsoft 365 E3

Vi har her listet features, så du selv kan sammenligne licenserne. Begge licenser indeholder Office, Outlook, SharePoint, OneDrive og Intune.

Microsoft 365 Business Premium
Microsoft 365 E3
Pris pr. bruger / md. v. månedsbinding
184,44 kr.
351,12 kr.
Maks antal brugere
300
Ubegrænset
Office på 5 enheder
Microsoft Teams
Office 365 Advanced Threat Protection (Plan 1)
Office 365 Data Loss Prevention
MS Advanced Threat Analytics, Device Guard, Credential Guard, App Locker, Ent. Data Protection
To-faktor identifikation
Office 365 Cloud Services
Office 365 Business
Office 365 Professional Plus
Sharepoint, Yammer, Exchange, Onedrive
Office Apps og CALs
Echange Online Archiving
Sharepoint Enterprise + Standard CAL
Exchange Enterprise + Standard CAL
C&E CALs
Intune
Azure Information Protection Plan 1
Azure Active Directory Plan 1
Advanced Threat Analytics
Windows Rights Management Services CAL
System Center Configuration & Endpoint Protection
Windows Server CAL
Windows
Windows 10 Pro Upgrade
Windows Enterprise

Få artikler på mail

Nysgerrig på mere?

Tag fat i os i dag – så ser vi sammen på, hvordan vi kan hjælpe dig med din it. 

Ring eller send os en besked.

Er du kunde og har brug for support, så ring eller send en mail på support@nhl-data.dk