Søg
Close this search box.

Microsoft 365 Business Premium eller Microsoft 365 E3?

Det er ikke altid helt let at gennemskue, hvilken af de forskellige Microsoft 365-licenser til virksomheder du skal vælge. Nogle gange kan det være svært at se skoven for bare træer. For begge licenser er så propfyldt med features, at det kan være svært at skille dem ad. Og når du så har skilt dem ad, er du måske i tvivl, om hvad har du egentlig har brug for i din virksomhed.

Bare sænk skuldrene. Vi tager den herfra og gør dig klogere på forskellen mellem Microsoft 365 Business Premium eller Microsoft 365 E3.

Vi dykker ned i, om det giver mening at vælge den noget dyrere Microsoft 365 E3 frem for Microsoft 365 Business Premium. Bare hæng på!

Hvis du vakler imellem nogle af de andre Microsoft-licenser, kan du også tage et kig på vores sammenligning mellem Office 365 E3 og Microsoft 365 Business Premium.

Hvad får du med i begge licenser?

Lad os lige starte med at slå fast, hvad de to licenser har tilfælles. For både Microsoft 365 Business Premium og Microsoft 365 E3 har alle de kendte Office-produkter, som fx Teams, Outlook og Word, som kan bruges på 5 enheder pr. licens.

De har begge SharePoint og OneDrive, så du kan få dine filer sikkert i skyen. Begge licenser har samtidig administration af brugerne via Intune og har en høj grad af indbygget IT-sikkerhed. De har derfor meget tilfælles, hvilket også er noget af det, der kan forvirre.

Så hvad er forskellen? Og hvilket behov har du?

Det svarer vi dig på i næste afsnit.

Features i Microsoft 365 Business Premium og Microsoft 365 E3

For at gøre det lettere for dig, har vi her listet de forskellige features, så du selv kan sammenligne licenserne. Som nævnt ovenfor, så indeholder begge licenser Office, Outlook, SharePoint, OneDrive og Intune.

Microsoft 365 Business Premium
Microsoft 365 E3
Pris pr. bruger / md. v. månedsbinding
184,44 kr.
351,12 kr.
Maks antal brugere
300
Ubegrænset
Office på 5 enheder
Microsoft Teams
Office 365 Advanced Threat Protection (Plan 1)
Office 365 Data Loss Prevention
MS Advanced Threat Analytics, Device Guard, Credential Guard, App Locker, Ent. Data Protection
To-faktor identifikation
Office 365 Cloud Services
Office 365 Business
Office 365 Professional Plus
Sharepoint, Yammer, Exchange, Onedrive
Office Apps og CALs
Echange Online Archiving
Sharepoint Enterprise + Standard CAL
Exchange Enterprise + Standard CAL
C&E CALs
Intune
Azure Information Protection Plan 1
Azure Active Directory Plan 1
Advanced Threat Analytics
Windows Rights Management Services CAL
System Center Configuration & Endpoint Protection
Windows Server CAL
Windows
Windows 10 Pro Upgrade
Windows Enterprise

Det er ikke altid helt let at vælge mellem de forskellige Microsoft 365 licenser til virksomheder. Så her gør vi dig klogere på forskellen mellem Microsoft 365 Business Premium eller Microsoft 365 E3.

Se også sammenligning mellem Office 365 E3 og Microsoft 365 Business Premium

Vi dykker ned i, om det giver mening at vælge den noget dyrere Microsoft 365 E3 frem for Microsoft 365 Business Premium.

Skal du vælge Microsoft 365 Business Premium eller Microsoft 365 E3?

E’et i E3 står for Enterprise. Og hvad så, tænker du sikkert, men det er faktisk relevant for dig at vide. For hvad er det for en type virksomhed, du har? Er det en stor virksomhed med over 300 ansatte? Eller måske nærmere 35 medarbejdere?

E-planerne i Microsoft 365 er lavet til virksomheder på over 300 medarbejdere. Her handler det i høj grad om langt mere avancerede sikkerhedsindstillinger end en virksomhed med 35 ansatte har brug for. Der er også langt mere online diskplads at boltre sig i.

Uden at dykke ned i alt for mange deltaljer kan man sige, at en hel del af de funktioner, der gjorde Office 365 E3 – altså det gamle E3-produkt interessant for mindre virksomheder – er hældt over i den nye Business Premium licens. Og så har den nye E3 licens fået lagt oveni på fx IT-sikkerhed, administration af IT og licenser til mere komplekse Microsoft produkter.

Vi har også sammenlignet Office 365 E3 og Microsoft 365 E3 her.

Hvornår anbefaler vi Microsoft 365 E3?

Det er sjældent, at vi anbefaler en Microsoft 365 E3 licens til vores kunder. Den koster en hel del mere end Microsoft 365 Business Premium og vores kunder har sjældent brug for +300 licenser eller de avancerede sikkerhedsfeatures, som der ligger i E3 licensen.

Fordi mange tidligere har haft Office 365 E3, så tror de at de også skal købe den nye E3. Så vi omlægger faktisk ofte fra en Office 365 E3 til Business Premium, da der jo ikke er grund til at betale for noget, som man ikke bruger.

Forskellige licenser til forskellige medarbejdere

Du behøver ikke kun købe en type licens til din virksomhed. Så hvis du ser et behov for at en håndfuld medarbejdere har Microsoft 365 E3 og resten Business Premium, så kan det sagtens lade sig gøre.

Vi anbefaler dog som udgangspunk ikke, at du har “under” Business Premium niveau – simpelthen på grund af mulighederne for administration af brugere og niveauet af IT-sikkerhed.

Microsoft 365 Business Standard eller Microsoft 365 Business Premium – hvad er forskellen?

Vi hjælper dig med at vælge

Vi er certificerede Microsoft partnere. Det vil sige, at vi har styr på, hvad de enkelte licenser indeholder og hvad der giver mening for netop dig. Desuden er vi eksperter i at opsætte og administrere licenserne hos virksomheder i Danmark. Lige nu har +500 virksomheder valgt at lægge deres IT hos os.

Tag fat i os på 70 28 66 00 eller kontakt@nhl-data.dk – så tager vi en snak om mulighederne.

Få artikler på mail

Nysgerrig på mere?

Tag fat i os i dag – så ser vi sammen på, hvordan vi kan hjælpe dig med din it. 

Ring eller send os en besked.

Er du kunde og har brug for support, så ring eller send en mail på support@nhl-data.dk

Martin Dahlem - IT og Netværkssikkerheds Konsulent
Jesper Haggren - IT Konsulent - DevOps - Implementerings ekspert - Microsoft 365