Få svar på alle dine spørgsmål om cloud-løsninger her.

Hvad er cloud hosting?

Meget simpelt fortalt er en cloud løsning servere, der står samlet i et datacenter hos en leverandør. De indeholder flere kunders systemer og data.

Modsat lokale servere, som man har stående på kontoret eller i eget datacenter, er cloud ikke en konkret server. Det er i stedet en samling af servere, som leverer en given service – fx opbevaring af data eller systemer.

Ved at snakke om “cloud” i stedet for en “server”, handler det mere om funktionen af det man ønsker, end teknikken bag – som for de fleste er ligegyldig.

Fx er Microsoft 365 en cloud løsning, da data opbevares og programmer serviceres via servere hos Microsoft.

Skal du vælge en lokal server eller cloud løsning?

Det kan føles praktisk at have sin server stående på kontoret, men vi ser ofte at det er en mindre god løsning. I bund og grund kommer det an på, om du har personer, der har de rigtige kompetencer til at vedligeholde serveren.

Servere skal løbende opdateres – eller patches, som det hedder – ligesom din computer og dine systemer skal. Hvis du ikke får det gjort, vil du opleve, at sikkerheden falder eller serveren bliver ustabil.

Det kræver en professionel IT konsulent at patche en server. Så det er ikke noget, vi anbefaler, at du selv kaster dig ud i.

Der sendes løbende nye patches ud – fra Microsoft kommer de fx ca. hvert 1/2 år. Her skal du sørge for at få dine servere opdateret. Hvis du skal have en professionel ud hver gang løber det hurtigt op.

Og så har vi ikke en gang nævnt den øgede risiko for fx nedbrud, vandskader, brand, indbrud, uheld, hærværk mv. Det sørger professionelle datacentre at sikre sig imod.

Vi ser ofte, at lokale servere lyder som en god forretning, men i stedet er det spild af din tid, da du selv står for at tilkalde service, danne dig overblik over eventuelt tabt data og få driften op at køre igen.

Læs også: Cyberangreb mod Microsoft Exchange servere

Hvad er den sikreste løsning?

Hos NHL Data driver vi vores kunders servere i 2 professionelle datacentre i Danmark. Begge lever op til professionelle standarder i forhold til sikkerhed og oppetid.

Alle vores systemer kører daglig backup, så kunders data er sikret, hvis der sker noget uforudset. Vores kunder har derfor garanti for gendannelse af deres data.

Datacentret er konstant afkølet og udstyret med brandalarmer og brandslukningssystemer, der bruger ‘inergen’ (iltfortrængning) i stedet for vand, for ikke at skade udstyret og dermed jeres data.

Hvis serveren står hos NHL Data har vi mulighed for at drifte din server og applikationer for dig, så du udelukkende kan fokusere på din forretning.

Hvad er den billigste løsning?

Udover den øgede sikkerhed, er cloud også ofte den billigere løsning. Ved at skifte til cloud sparer du nemlig strømregningen til den fysiske server, som står på dit kontor plus evt. service, som du har haft på den løbende.

Selve flytningen til skyen koster et engangsbeløb, som nogle gange svarer til det du betaler i elregning hver måned.

NHL’s kunder betaler en fast pris pr. måned for en cloud-løsning, der opfylder alle behov, og du bliver derfor ikke overrasket over skjulte omkostninger til f.eks. nyt hardware eller licensafgifter.

Hvordan skifter jeg til en cloud-løsning?

Hvis du er blevet interesseret i de fordele, der er ved en cloud-løsning, så har vi gjort det nemt for dig at komme i gang.

Kontakt os på 70 28 66 00 for at høre mere. Du kan også skrive direkte her.

Anbefalede indlæg

Ingen kommentarer endnu.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *