Søg
Close this search box.

Hvad er et CMS-system?

Kom i gang med din hjemmeside. Forstå hvad et CMS er, og få samtidig styr på hvad ‘1-click-installation’ betyder.

Hvad er et CMS-system?

Tidligere var det kun muligt at lave hjemmesider ved at skrive alle HTML- og CSS-koderne i hånden. Derfor var det også kun et begrænset antal mennesker der kunne finde ud af at lave hjemmesider.

Den tid er forbi, og i dag kan de fleste komme i gang med at lave en hjemmeside – takket være Content Management Systems.

CMS er en software, der gør det nemt og enkelt at administrere en hjemmeside, således at du kan tilføje billeder, redigere indhold og oprette nye sider på din hjemmeside.

Der findes mange forskellige CMS-programmer, og det er forskelligt hvor brugervenlige de er. F.eks. er WordPress meget brugervenligt, da man via skabeloner og moduler nemt kan tilføje og vedligeholde indholdet på hjemmesiden.

Ved at benytte et CMS-system er det således blevet nemmere tilgængeligt for folk uden programmeringsbaggrund at lave en hjemmeside.

Kom i gang med 1-click-installation

Den CMS-platform du vælger at give dig i kast med, kan du installere på et webhotel. Et webhotel beskriver det fysiske sted ens hjemmeside ligger placeret. For at folk skal kunne besøge din hjemmeside og få vist dens indhold, skal du derfor bruge et webhotel.

Den nemmeste måde at komme i gang med en hjemmeside, er derfor at købe et webhotel med en såkaldt ‘1-click-installation’ af CMS. Det vil sige, at du installerer CMS’et direkte på dit webhotel med ét klik.

Vi tilbyder webhoteller med 1-click-installation, så du nemt og hurtigt kan komme i gang med din hjemmeside.

Hvilken CMS-platform skal du vælge?

Men hvilken CMS-platform skal du vælge? Tja, valget afhænger bl.a. af dine tekniske evner samt hvilket behov du eller din virksomhed har til en hjemmeside.

Du skal derfor gøre op med dig selv, om du skal bruge en simpel hjemmeside , eller er det et større og mere avanceret website du søger?

Eksempler på gode og fornuftige platforme er bl.a. WordPress, Joomla, Magento og Umbraco.

Du kan læse mere om dem her, og blive klogere på hvilket CMS-system der bedst passer til dit eller din virksomheds behov. 

Få artikler på mail

Nysgerrig på mere?

Tag fat i os i dag – så ser vi sammen på, hvordan vi kan hjælpe dig med din it. 

Ring eller send os en besked.

Er du kunde og har brug for support, så ring eller send en mail på support@nhl-data.dk

Martin Dahlem - IT og Netværkssikkerheds Konsulent
Jesper Haggren - IT Konsulent - DevOps - Implementerings ekspert - Microsoft 365