En simpel fejl, der opstod i går hos en antispam-udbyder på internettet har betydet at nogle e-mails verden over er gået tabt.

Spamcop.net er en service som vedligeholder lister med “slemme” IP adresser på servere, som er kendt for at sende spam ud. Normalt bruges den slags tjenester til nemt at tjekke, om en given afsender server har et godt eller dårligt ry – og på den måde afvise mails fra servere, som er kendt for at sende store mængden spam ud. Det sker automatisk, når der sendes e-mails og er kendt som DNSBL (DNS blacklisting). De fleste mailudbydere i dag benytter DNSBL i en eller anden form.

Så når Spamcop i går, d. 31. januar, glemmer at forny deres domænenavn, som således grundlæggende holder op med at svare, har det alvorlige konsekvenser for mailsystemer verden over. Fx hos Microsoft 365, Gmail og mail hos NHL Data. Mange vil derfor opleve af mails sendt i perioden slet ikke vil komme frem.

Det gælder også mails sendt til kunder hos NHL Data sent søndag aften, frem til i dag omkring kl. 11. Mails sendt i perioden kan være tabt.

Interne e-mails i jeres organisation, samt udgående e-mail har ikke været berørt – med mindre e-mails har været sendt til en anden udbyder som også har været ramt af problemet – og det er desværre ikke utænkeligt.

Derfor anbefaler vi, at I får tjekket, om jeres udgående e-mails i perioden 31. januar til 1. februar kl. 11 er kommet frem som forventet.

Kilder

https://www.bleepingcomputer.com/news/security/spamcop-anti-spam-service-suffers-an-outage-after-its-domain-expired/
https://www.theregister.com/2021/02/01/in_brief_security/
https://www.reddit.com/r/sysadmin/comments/l9asw7/spamcop_domain_expiredparked/

Anbefalede indlæg

Ingen kommentarer endnu.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *