Søg
Close this search box.

Bliv klogere på hvad webhosting betyder

Hvad er webhosting?

Når du skal bruge en hjemmeside, blog eller webshop, har du brug for et sted til at placere den. Det sted kalder man populært for et webhotel, og det er en fysisk plads, som webhosting-firmaer kan tilbyde kunder at leje sig ind på.

Når du får hostet din hjemmeside, betyder det derfor, at et webhosting-firma tilbyder plads til din hjemmeside på deres webservere.

Få overblik over de forskellige typer hosting her.

Hvad er fordelene ved at vælge webhosting?

Det er muligt selv at hoste sin hjemmeside på egne servere, men det giver for det meste ikke mening, da de fleste ikke har den fornødne viden, som det kræves.

Fordelen ved at lade andre stå for din webhosting, er at du slipper for at bekymre dig om de tekniske aspekter, der er ved at drive en hjemmeside. På den måde behøver du kun at koncentrere dig om din forretning, og at levere indhold til din hjemmeside.

Læs også: Hvordan flytter du din hjemmeside til et nyt webhotel?

Hvem skal stå for din webhosting?

Der kan være stor forskel på kvaliteten af de webhoteller, som webhostingfirmaer tilbyder. Til de fleste webhosting-aftaler knytter der sig forskellige produkter og services, så som backup, support og et antal e-mailadresser.

Du skal derfor gøre op med dig selv, hvad der er vigtigt for dig og hvad din hjemmeside skal bruges til. Derudover er det vigtigt at tænke på aspekter som support, stabil og sikker drift samt sikkerhed, når man skal vælge hosting:

Support – her kan der ofte være stor forskel på de forskellige firmaer. Nogle hostingvirksomheder tilbyder kun hjælp på chat eller mail, mens du andre steder har mulighed for at få telefonisk support i et bestemt tidsrum.

Stabil og sikker drift – du skal kunne have tillid til, at den hostingvirksomhed du vælger. Gå derfor efter de hostingvirksomheder som kan tilbyde en stabil og sikker drift så du undgår eventuelle nedbrud.

Høj sikkerhed – med et godt webhostingfirma i ryggen sikrer du også, at der er styr på sikkerheden.

Hos NHL Data har vi fokus på alle tre aspekter:

  • Vi tilbyder både support på mail og telefon i tidsrummet kl. 9-16 alle hverdage. Derfor kan du få hurtig hjælp hvis tingene brænder på.
  • Vi gør løbende tiltag til, at vores hosting-miljø er stabilt og har den nødvendige kapacitet.
  • Vi tilbyder en stabil hostingplatform, placeret i et moderne professionelt hosting-center, med de forskellige sikkerhedsforanstaltninger, som man bør forvente. Desuden kører vi daglig backup, så dine data ikke går tabt.

Få artikler på mail

Nysgerrig på mere?

Tag fat i os i dag – så ser vi sammen på, hvordan vi kan hjælpe dig med din it. 

Ring eller send os en besked.

Er du kunde og har brug for support, så ring eller send en mail på support@nhl-data.dk

Martin Dahlem - IT og Netværkssikkerheds Konsulent
Jesper Haggren - IT Konsulent - DevOps - Implementerings ekspert - Microsoft 365