Søg
Close this search box.

Cyberangreb mod Microsoft Exchange servere

Hvis du endnu ikke er skiftet til en Microsoft 365 løsning og stadig kører Microsoft Exchange, så kig med her.

Der er nemlig opdaget 4 nye sårbarheder i Microsoft Exchange, som kan give hackere adgang til dine e-mails, data og til at lægge ransomware ind. Det kan betyde at du står overfor at få krypteret dine data og at du bliver afkrævet løsepenge.

Læs mere om databruddet på DR.dk

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg har en Microsoft Exchange server?

Det er ikke til at vide, om du er blevet hacket. For koden kan sagtens ligge og vente hos dig. Eller hackere kan have stjålet data fra dig.

Der findes værktøjer til at identificere om du er blevet hacket. Du kan sikre dig mod at få krypteret dine data ved at have backup, men det er vigtigt at denne backup går tilbage fra før du blev kompromitteret.

Det er vigtigt, at du som minimum sørger for, at dine servere bliver opdateret (patchet) til seneste version. Vi ser alt for ofte, at lokale Microsoft Exchange servere ikke opdateres løbende, da det kræver en IT konsulent for at gøre det ordentligt. Det er sjældent noget, virksomheden selv kan håndtere.

Tag fat i din IT leverandør for at høre hvad dine muligheder er. Har du ikke en leverandør kan du ringe til os på 70 28 66 00, så tager vi en samtale om det.

Skift til cloud-løsningen Microsoft 365

Dette angreb hænger godt sammen med hvordan lokale Microsoft Exchange servere bliver vedligeholdt. Ofte bliver de ikke opdateret løbende og kører derfor gamle versioner. Når du opdaterer servere eller software sørger du samtidig for, at du har den seneste beskyttelse mod angreb.

Det er også en af årsagerne til, at alle vores kunder bruger cloudproduktet Microsoft 365 i stedet for en lokal Microsoft Exchange server. På den måde sørger vi for, at deres servere er opdaterede – da det jo er Microsoft, som har ansvaret for dem.

De bliver opdateret løbende og alle brud opdages hurtigere, da Microsoft overvåger milliarder af datapunkter konstant. Så derfor kan vi med ro sige, at Microsoft 365 er et mere sikkert produkt end Exchange – simpelthen fordi du er sikret opdaterede produkter og servere.

Beregn hvad en cloud-løsning vil koste

Sørg for at have backup og ordentlig sikkerhed

Hackere er i dag meget avancerede og leder konstant efter en vej ind. Så det er svært at blive 100% sikker. Men du kan i hvert fald gøre det så svært som muligt for dem at komme ind.

Det kan du gøre ved at have backup, have en prisvindende antivirus til erhverv og generelt være årvågen overfor fx mistænkelige e-mails.

Læs mere om hvad du kan gøre her

Har du brug for hjælp?

Det er mere vigtigt end nogensinde at have styr på din IT sikkerhed. Dette er kun et eksempel på, hvordan hackere forsøger at få adgang til dine data for at udnytte dem til deres fordel.

Du er altid velkommen til at ringe til os for at få en vurdering af din IT – det kan du gøre på 70 28 66 00 eller kontakt@nhl-data.dk.

Få artikler på mail

Nysgerrig på mere?

Tag fat i os i dag – så ser vi sammen på, hvordan vi kan hjælpe dig med din it. 

Ring eller send os en besked.

Er du kunde og har brug for support, så ring eller send en mail på support@nhl-data.dk

Martin Dahlem - IT og Netværkssikkerheds Konsulent
Jesper Haggren - IT Konsulent - DevOps - Implementerings ekspert - Microsoft 365