Søg
Close this search box.

Få adgang til dine filer uanset hvor du er med OneDrive

Microsoft 365 er meget mere end bare Outlook og Office-pakke, som vi alle bruger. Microsoft 365 indeholder rigtig mange fede værktøjer, som virksomheder kan få stor glæde af. Men det er langt fra alle, der kender til dem.

Så derfor kaster vi os over en af dem, nemlig OneDrive.

Med OneDrive får du alle virksomhedens filer online, så du ikke skal bekymre dig om, at de forsvinder, hvis en medarbejders computer går ned.

Hvad er OneDrive?

OneDrive er inklusiv i din Microsoft 365 licens. Med OneDrive får du et sted online, hvor du kan både gemme og dele dine filer. Og det er bygget så du stadig kan finde dine filer i den klassiske stifinder.

OneDrive er inkl. i alle dine Microsoft 365 licenser.

OneDrive er ligesom de øvrige værktøjer i Microsoft 365-pakken nemt at gå til. OneDrive er nemlig både let tilgængeligt og simpelt at anvende.

Med OneDrive bliver det nemt at dele og administrere dine filer og billeder. Du kan nemlig hente dine filer ned på en hvilken som helst anden enhed eller logge på direkte i din browser. Det betyder, at du kan være sikker på, at dine filer aldrig går tabt – heller ikke, hvis du mister eller ødelægger din computer.

Du kan bruge OneDrive på computere, mobiltelefoner og tablets. Så det er en form for moderne, online stifinder til alle dine enheder.

Der er forskel på OneDrive til private og OneDrive Business, og nedenfor viser vi dig, hvad forskellene egentligt er.

Hvad er forskellen på OneDrive og OneDrive Business?

OneDrive til private

Det klassiske OneDrive-værktøj er online opbevaring af filer og billeder til privat brug. Du kan få adgang til OneDrive, hvis du har en Microsoft-konto eller bruger Outlook. Når du bruger OneDrive, kan du gemme dine filer og billeder, så du er sikker på, at du aldrig mister dem, men du kan også dele dine filer med familie, venner og andre relevante brugere.

Når du deler dine filer og billeder med familie og venner, kan I alle se filerne, men I kan også redigere filerne og arbejde sammen om at lave ændringer i indholdet. Derfor egner OneDrive sig også til skoleopgaver og andre opgaver, hvor I er flere om én fil.

Din OneDrive-konto er privat, og det betyder, at du selv bestemmer, hvilke af dine filer og billeder du ønsker at dele, og hvilke filer du vil holde helt for dig selv.

OneDrive Business

OneDrive Business er også online opbevaring af filer og billeder, men er henvendt til virksomheder. Når du bruger OneDrive Business, er det din arbejdsplads eller dig som virksomhedsejer, der ejer og dermed også administrerer kontoen.

OneDrive Business er ikke det samme som SharePoint, der er virksomhedens fælles fillager. Kort fortalt er OneDrive dit eget drev, som du kan dele med andre i virksomheden.

Med OneDrive Business er det altså virksomheden eller organisationen bag kontoen, der afgør, hvad du har adgang til, og hvad du ikke har adgang til. Dermed er de filer, du deler i din OneDrive Business-sky, ikke private på samme måde, som de er i din personlige OneDrive.

Med OneDrive Business kan du og dine kolleger eller andre brugere redigere og dele filer og billeder, ligesom I kan være fælles om at arbejde i filerne, hvis I for eksempel arbejder på et fælles projekt. Derfor egner OneDrive Business sig også godt til projektopgaver og gruppearbejde.

Du kan ikke oprette forbindelse mellem din personlige OneDrive-konto og din Office 365-konto på din arbejdsplads. Du har dog rig mulighed for at kopiere og flytte filer, som du ønsker, mellem de to konti.

Det får du med din OneDrive-konto

En af de største fordele ved OneDrive er, at du får stor fleksibilitet. Når du opretter et dokument eller en fil på én enhed, er du ikke begrænset til kun at redigere filen på denne enhed. Du kan nemlig også tilgå og redigere filen på en hvilken som helst anden computer, telefon eller tablet. Det betyder, at du altid har alle dine filer og billeder ved hånden, uanset hvor du er, så længe du har delt dem i din OneDrive-sky.

Værktøjet er derfor også særligt oplagt, hvis du ofte har hjemmearbejdsdage eller er på farten med jobbet. Alle de dokumenter, du har på din arbejdscomputer på din arbejdsplads, kan du nemlig tilgå på din bærbare computer derhjemme, hvis det er nødvendigt.

OneDrive er en moderne måde at arbejde sammen på, når du laver projektarbejde med én eller flere kolleger eller samarbejdspartnere. I OneDrive kan flere brugere nemlig deltage i ét dokument på én gang, uden at de forskellige versioner af dokumentet overlapper hinanden, og arbejde går tabt.

Med OneDrive kan flere brugere redigere og samarbejde i ét dokument i realtid, med en super god versionsstyring af dokumenter. Du kan tagge kollegaer, hvis du har brug for deres input.

Styr på sikkerheden i OneDrive

OneDrive er ligeledes en meget sikker tjeneste. Du skal derfor ikke være bange for, at dine private filer eller arbejdsfiler bliver tilgængelige for nogen, du ikke ønsker får adgang, når du gemmer dem i skyen med OneDrive. OneDrive er krypteret ved hjælp af SSL, og det betyder, at dine filer udelukkende er synlige og tilgængelige for dem, du selv aktivt vælger at dele dem med.

Hvis du har særligt vigtige filer eller billeder, kan du sikre dem endnu stærkere, hvis du laver flere kopier af den samme fil i forskellige drev eller på forskellige servere. På den måde sikrer du filerne mod hardwarefejl, og det giver ekstra tryghed.

Hvis du gerne vil have godt styr på din sikkerhed anbefaler vi både backup, to-faktor login og at du bruger en password manager. Det er heller ikke lige gyldigt, hvilken Microsoft 365 licens du vælger – se fx Microsoft 365 Business Standard eller Microsoft 365 Business Premium – hvad er forskellen?

Kort opsummering

  • Du kan samle og gemme dine billeder, filer og mapper ét sikkert sted.
  • Du kan dele filer, billeder og mapper med andre.
  • Du kan få adgang til dine filer fra en hvilken som helst enhed.
  • Du kan redigere og samarbejde med kolleger eller medstuderende i dine Office-dokumenter i realtid, uden at de forskellige versioner af dokumenterne overlapper hinanden.
  • Med OneDrive får du både sikkerhed, fleksibilitet og moderne IT-intelligens i én tjeneste.

Konklusion – Hvad får du med OneDrive?

Med OneDrive får du ikke kun en god skylagringsfunktion. Du får også et moderne værktøj, som du kan bruge i sammen med din Microsoft 365-pakke, og som kan gøre samarbejde på arbejdspladser nemmere, mere moderne og mere fleksibelt.

Hvis du allerede har en Microsoft 365 licens, hvor OneDrive er inkluderet, får du:

  • mere fleksibilitet i dit arbejdsliv, da du har adgang til alle dine arbejdsfiler hvor som helst og på alle enheder
  • mulighed for at interagere med kolleger og medstuderende og samarbejde om at redigere filer og dokumenter i realtid uden problemer
  • mulighed for at dele dine filer på en sikker og tryg måde.

Hvad så nu?

Vi håber, at du med dette blogindlæg har fået en bedre forståelse for, hvad OneDrive er og kan. Hvis du vil vide mere om OneDrive, er du som altid velkommen til at kontakte os. Vi er altid klar til at hjælpe dig.

Ring til os på telefon 70 28 66 00, eller send en mail på kontakt@nhl-data.dk.

 

Få artikler på mail

Nysgerrig på mere?

Tag fat i os i dag – så ser vi sammen på, hvordan vi kan hjælpe dig med din it. 

Ring eller send os en besked.

Er du kunde og har brug for support, så ring eller send en mail på support@nhl-data.dk

Martin Dahlem - IT og Netværkssikkerheds Konsulent
Jesper Haggren - IT Konsulent - DevOps - Implementerings ekspert - Microsoft 365