Søg
Close this search box.

Lav en blog – sådan kommer du nemt i gang

Beslutningen er taget – du vil gerne lave en blog. Men hvordan og hvor starter du? Det finder du svaret på i dette blogindlæg.

Du skal bruge et domæne og et webhotel

For at komme i gang med at blogge, har du først og fremmest brug for et webhotel og et domæne. Et domæne er det navn man skriver i adressefeltet i browseren for at komme hen til bloggen (f.eks. www.minblog.dk).

Et domænenavn er unikt, hvilket vil sige, at der ikke er flere, der kan eje samme domænenavn på samme tid. Derfor er det ikke sikkert, at det navn du har kastet din kærlighed på, er ledigt.

Mens domænet er navnet til din blog, så er et webhotel det sted hvor alt dit hjemmesideindhold ligger placeret. Det er en plads du lejer og betaler en månedlig eller årlig afgift for.

Når man skriver domænenavnet i browseren, peger det således over på det webhotel, hvor din blog ligger placeret, sådan at den kan vises. Domæne og webhotel hænger derfor uløseligt sammen.

Hvis du vil læse mere om webhoteller og domæner, så læs med her.

Koster det penge at lave en blog?

Som vi allerede er kommet ind på, betaler man for at have sin blog liggende på et webhotel. Det samme er tilfældet for et domæne, som man typisk lejer for et år af gangen via et webhostingfirma. Men skal det virkelig koste penge at drive en blog, tænker du måske?

Ikke nødvendigvis – for der findes tjenester hvor du gratis kan oprette en blog. Denne model vil vi dog altid fraråde. Det er der mange grunde til, og du kan læse dem i dette blogindlæg.

Nogle af de udfordringer du bl.a. skal være opmærksom på, hvis du vælger den gratis model, er f.eks. at du kan være underlagt udbyderens navn, som derfor skal være med i dit domænenavn. Der kan også være begrænsninger i forhold til valg af layout.

Vælger du at registrere dit domæne og købe dit webhotel hos os, er du desuden sikret hjælp, hvis du oplever problemer. Vi har bl.a. daglig backup og telefonisk support inkluderet i vores webhoteller. To vigtige komponenter, hvis din blog crasher.

Ved at investere i et webhotel, kan du koncentrere dig fuldt ud om at skrive og levere indhold, mens vi sørger for at teknik og sikkerhed er i orden.

Kom hurtigt i luften med din blog

Hos os kan du vælge et webhotel indeholdende alt det du har behov for; antivirus, spamfilter, SSL-certifikat, daglig backup og mulighed for telefonisk hjælp af vores kompetente og teknisk dygtige medarbejdere – alle hverdage 9-16.

WordPress, som er den førende CMS-platform til at blogge, installeres samtidig med dit køb af webhotellet. På den måde kommer du hurtigt i luften med din blog. Kontakt os her, hvis du ønsker at vi hjælper dig i gang med din blog.

Få artikler på mail

Nysgerrig på mere?

Tag fat i os i dag – så ser vi sammen på, hvordan vi kan hjælpe dig med din it. 

Ring eller send os en besked.

Er du kunde og har brug for support, så ring eller send en mail på support@nhl-data.dk

Martin Dahlem - IT og Netværkssikkerheds Konsulent
Jesper Haggren - IT Konsulent - DevOps - Implementerings ekspert - Microsoft 365