Søg
Close this search box.

Office 365 E3 eller Microsoft 365 Business Premium: hvad er det rigtige valg for dig?

Før Microsoft lancerede den nye Microsoft 365-løsning, var der en del virksomheder, som købte den pakke, der hedder Office 365 E3. Simpelthen fordi der fulgte en hel del fede features med.

Derfor tror mange, at hvis de skal opgradere til den nye suite af produkter, så skal de vælge Microsoft 365 E3. Men den sammenligning giver ikke rigtig mening, da mange features fra Office 365 E3 er hældt over i den nye Microsoft 365 Business Premium.

Det lyder måske en smule forvirrende. Men bare sænk skuldrene. Vi dykker her i artiklen ned i forskellene mellem de to produkter, så du kan beslutte, hvad der er rigtigt for lige netop din virksomhed.

Hvis du vil gå direkte til funktionerne i de to pakker, så se med her eller længere nede på siden.

Har du i dag en Office 365 E3-licens, er du sikkert fint tilfreds med de funktioner, du får. Måske har du set, at Microsoft har en ny E3. Men prisen er også højere end den, du har nu, så det er du nok pænt ligeglad med.

Men det er ikke helt lige meget at skæve lidt til Microsofts nye ”Office”, kaldet Microsoft 365. For der findes en billigere licens med det mundrette navn Microsoft 365 Business Premium, som kan være relevant for dig.

Når man ser på Office 365 E3 eller Microsoft 365 Business Premium kan du helt lavpraktisk spare penge – det synes de fleste er fedt. Men de færreste har lyst til at spare penge, hvis det betyder, at de mister vigtige funktioner.

Så her kommer en sammenligning af de forskellige licenser, så du selv kan vælge om du vil have Office 365 E3 eller Microsoft 365 Business Premium. Hæng på!

Kort om Microsoft 365 Business Premium

Lad os starte med at dykke ned i Microsoft 365 Business Premium. I bund og grund er det en cloud-baseret løsning til små og mellemstore virksomheder, som kombinerer Office-programmer, IT-sikkerhed og Windows 10.

Løsningen er designet til virksomheder med under 300 brugere, som hverken har tiden eller kompetencerne til at køre flere servere og brugere. Det giver ikke kun dine medarbejdere, men også dine kunder fleksibilitet til at dele, samarbejde og kommunikere let på både computere og mobiler, hvor og når du har lyst.

Udover det, får du services, som kan hjælpe dig med at holde styr på computere og mobiler – fx kryptering af data på mistede computere og let opsætning af nye computere.

Der er derfor ingen tvivl om, at hvis du er en lille virksomhed på en vækstrejse, eller du bare gerne vil gøre dit IT-setup mere enkelt, så kan du bruge Microsoft 365 Business Premium til at flytte din forretning i skyen, samtidig med, at du beskytter dine data.

Se det fulde indhold i Microsoft 365

Microsoft 365 Admin Center

Sikke et navn. Microsoft 365 Admin Center. Man falder en smule i søvn bare ved at læse det. Men det er faktisk en af de bedste ting ved Microsoft 365 Business Premium – og en af de helt store forskelle fra Office 365. Så hold lige fast her.

Microsoft 365 Admin Center giver dig mulighed for at konfigurere IT-sikkerhedspolitikker og administrere computere og programmer.

Sikkerhedsindstillingerne består af kun 15 brugervenlige indstillinger i stedet for 45 i E3 planen. Du kan fx sikre adgang til filer med pinkoder, forhindre din virksomheds tekster i at blive kopieret ind i personlige programmer og bruge Windows Defender antivirus til automatisk at beskytte og opdatere enhver computer med Windows 10 i din virksomhed. Slut med at installere tingene enkeltvis på hver computer.

Det er altså et værktøj, der er værd at have med i overvejelserne.

Microsoft 365 Admin Center bruges til fx brugerstyring

Office 365 E3 eller Microsoft 365 Business Premium?

Selvom Office 365 E3 normalt er til virksomheder over 300 brugere, ser vi alligevel at der er små og mindre virksomheder, som har denne licens. Hvilket jo egentlig ikke hænger sammen. E3 står for Enterprise og dækker over det behov, som Microsoft har set hos større virksomheder. Så hvis du står med denne type licens i dag, kan det være, at du tænker, at du også skal gå efter en E3-licens i den nye Microsoft 365 suite.

Men sådan er det ikke nødvendigvis. Den digitale udvikling har gjort det langt billigere og meget mere brugervenligt at bygge cloudløsninger. Så hvis vi sammenligner Microsoft 365 Business Premium og Office 365 E3 ser det sådan her ud:

Du skal i bund og grund have brug for:

  • Mere end 300 brugere
  • Mere end 50GB pr. mailboks (Office 365 E3 har 100 GB mailboks pr. bruger og op til 150 MB vedhæftninger)
  • Meget stærk sikkerhed og avanceret administration af computere og mobiler
  • Behov for business intelligence og analyseværktøjer
  • At bruge Teams til eksterne opkald via telefonnettet
  • At sende krypterede e-mails.

Vi kommer her med alle de vigtige detaljer. Den nye Enterprise plan er også med i sammenligningen:

Office 365 E3
Microsoft 365 Business Premium
Microsoft 365 E3
Pris pr. bruger / md.
Fra 168,40 kr.
Fra 138,50 kr.
Fra 263,60 kr.
Maks antal brugere
Ubegrænset
300
Ubegrænset
Office på 5 enheder
Microsoft Teams
Office 365 Advanced Threat Protection (Plan 1)
Office 365 Data Loss Prevention
MS Advanded Threat Analytics, Device Guard, Credential Guard, App Locker, Ent. Data Protection
To-faktor identifikation
Office 365 Cloud Services
Office 365 Business
Office 365 Professional Plus
Sharepoint, Yammer, Exchange, Onedrive
C&E CALs
Intune
Azure Information Protection Plan 1
Azure Active Directory Plan 1
Advanced Threat Analytics
Windows Rights Management Services CAL
System Center Configuration & Endpoint Protection
Windows Server CAL
Windows
Windows 10 Pro Upgrade
Windows Enterprise

Lad os tage et par dyk ned i oversigten:

Med to-faktor-identifikation sørger du for, at hackere ikke får fingre i dine data ved et ekstra lag af sikkerhed. Væk er de mest udbredte sikkerhedsbrister; dårlige passwords og menneskers tro på det gode i andre.

Intune er nøglen til at administrere dine computere. Her får du mulighed for at slette data uden at have den enkelte computer og køre geninstallation på Windows 10 computere.

Konklusionen: Office 365 E3 eller Microsoft 365 Business Premium?

Vores erfaring siger os, at den gamle Office 365 E3-licens har få fordele over Microsoft 365 Business Premium, når det handler om små og mellemstore virksomheder.

Så sidder du i dag med en Office 365 E3-licens, anbefaler vi dig at overveje et skifte til Microsoft 365 Business Premium. Som lille eller mellemstor virksomhed er det i hvert fald det mest fornuftige valg.

Har du spørgsmål eller vil du høre mere om Microsofts produkter, så kan du bare tage fat i os. Vi hjælper gerne med at se, om dit IT-setup er det rigtige for dig.

Her på falderebet vil vi lige minde dig om, at vi har en ultimativ guide over alle Microsoft 365-licenserne her. Det kan være et godt sted at starte, når du skal vælge licens.

Få artikler på mail

Nysgerrig på mere?

Tag fat i os i dag – så ser vi sammen på, hvordan vi kan hjælpe dig med din it. 

Ring eller send os en besked.

Er du kunde og har brug for support, så ring eller send en mail på support@nhl-data.dk

Martin Dahlem - IT og Netværkssikkerheds Konsulent
Jesper Haggren - IT Konsulent - DevOps - Implementerings ekspert - Microsoft 365