Søg
Close this search box.

Office 365 E3 eller Microsoft 365 E3?

Hvad er egentlig forskellen på de to licenser? Giver det bedst mening at vælge Office 365 E3 eller Microsoft 365 E3 til din virksomhed? Det gør vi dig klogere på her.

Ja, vi er udmærket klar over, at der er så mange licenser i Microsoft-universet at vælge imellem, at det nogle gange kan være en noget uoverskuelig omgang. Så derfor får du her en helt konkret sammenligning af 2 af de populære Microsoft-licenser.

Lad os kaste os ud i det!

Hvad får du med en Office 365 E3 licens?

Der findes en hel del forskellige E-planer fra Microsoft. Alle er tænkt ud fra at skulle passe til ”Enterprise”-virksomheder – altså en virksomhed af en hvis størrelse.

Der er fuld plade på de helt gængse office-programmer, som fx Outlook, Word, Teams og PowerPoint. Ud over det får du adgang til Visio i din browser og den helt store e-mailpostkasse på 100 GB med op til 1,5 TB data arkivfunktion. I SharePoint for du 1 TB data plus 10 GB x antallet af licenser.

Derudover kommer der en lille smule IT-sikkerhed på licensen, som en basal kryptering af e-mails og mulighed for simpel multifaktor-login. Men det er også nogenlunde det.

Office 365-licenser er den ”gamle” version af Microsofts løsninger. De fungerer stadig, men hvis man sammenligner den med de nye Microsoft 365-licenser, så er der store fordele ved at skifte fra Office 365 til Microsoft 365.

Hvad er så indholdet i en Microsoft 365 E3 licens?

I Microsoft 365 E3 findes der alle funktioner og programmer fra Office 365 E3 plus en hel del ekstra.

Microsoft 365 E3 er direkte udviklet til virksomheder med over 300 medarbejdere. Det er altså til virksomheder, der har ekstra behov for styring af informationssikkerhed og mere avanceret IT-sikkerhed.

Licenserne kommer med Microsofts Active Directory – som de kalder Microsoft Entra ID. Der er en langt mere avanceret multifaktor-funktion, som tilpasser sig fx lokation eller netværk, Intune til at styre udrulning og opdateringer af enheder samt avancerede løsninger til styring af informationssikkerhed.

Derudover får du antivirus og -malwareløsningen Microsoft Defender, der efterhånden er en virkelig stærk løsning for virksomheder.

Man kan sige, at Microsoft 365 E3 er Office-pakken med en hel bunke teknisk IT- og informationssikkerhed oveni hatten.

Se mere om Microsoft 365 E3

Skal du vælge Office 365 E3 eller Microsoft 365 E3?

Når det kommer til at vælge mellem Office 365 E3 og Microsoft 365 E3, så handler det i høj grad om størrelsen på din virksomhed – altså antallet af licenser, du skal bruge.

Det er meget simpelt sat op – det ved vi. Men i størstedelen af tilfældene er det rent faktisk det, der skiller vandende her.

Så har din virksomhed brug for mere end 300 licenser, så ville vi anbefale dig at hoppe på Microsoft 365 E3. Simpelthen fordi der følger en helt del IT-sikkerhed med i pakken.

Se de vigtigste ting, du får med her:

Office 365 E3
Microsoft 365 E3
Pris pr. bruger / md. v. årsbinding
186,90 kr.
292,60 kr.
Officepakken installeret på 5 enheder
Microsoft Teams & Outlook med 100 GB mailboks og op til 1,5 TB arkiv
Sharepoint & OneDrive med 1TB data + 10 GB pr. bruger
Windows 11 version inkluderet
Enterprise
Sikkerhed & brugerstyring
Microsoft Intune
Microsoft Defender antimalware, firewall, Exploit Guard, Credential Guard & Application Guard for Edge
Microsoft Defender for Endpoint Plan 1
Simpel multifaktor opsætning
Multifaktor baseret på fx IP eller lokation
Håndtering af mobiltelefoner (Mobile Device Management)
Data Loss Prevention på e-mail og filer
Microsoft Entra ID Plan 1 (Active Directory)
Azure Information Protection Plan 1
Personal Data Encryption
BitLocker & BitLocker Go

Betyder det så, at vi ville anbefale Office 365 E3 til virksomheder med brug for mindre end 300 licenser?

Nej, det gør det faktisk ikke. Det er rent faktisk sådan, at det giver bedst mening at vælge Microsoft 365 Business Premium for de fleste  virksomheder med under 300 medarbejdere, der skal have en Microsoft-licens.

Årsagen til det er, at man i næsten alle tilfælde får præcis samme indhold mellem de to licenser, plus en solid portion sikkerhed i Business Premium licensen. Og så er Business Premium en snert billigere end Office 365 E3.

Det kan du læse mere om her: Sammenligning af Office 365 E3 og Microsoft 365 Business Premium

Vi hjælper dig gerne med at vælge rigtigt

Vi har i den her artikel lavet nogle generaliseringer, som jo bare nogle gange ikke holder.

Der er tilfælde, hvor en Office 365 E3 kan være relevant (selvom det efterhånden er få). Det kan også være at din virksomhed kan have fordel af en Microsoft 365 E3 selvom I er mindre end 300 medarbejdere.

Så når det kommer til at vælge mellem Office 365 E3 eller Microsoft 365 E3, så er du velkommen til at tage fat i os for at få en vurdering, der passer præcis til jer. Det gør du enten på 70 28 66 00 eller på kontakt@nhl-data.dk.

Vil er certificerede Microsoft Partnere og hjælper til hverdag en masse virksomheder med deres IT.

Få artikler på mail

Nysgerrig på mere?

Tag fat i os i dag – så ser vi sammen på, hvordan vi kan hjælpe dig med din it. 

Ring eller send os en besked.

Er du kunde og har brug for support, så ring eller send en mail på support@nhl-data.dk

Martin Dahlem - IT og Netværkssikkerheds Konsulent
Jesper Haggren - IT Konsulent - DevOps - Implementerings ekspert - Microsoft 365