Søg
Close this search box.

Sådan øger du sikkerheden på dit website

Driver du en hjemmeside, er det et sandt mareridt, hvis den bliver hacket eller går ned. Risikoen for, at det sker er stor, hvis ikke du har den fornødne sikkerhed i orden. I denne artikel kan du læse hvordan du kan øge din it-sikkerhed. 

Skab sikkerhed og tryghed med et SSL-certifikat

Måske har du lagt mærke til den lille grønne hængelås, der vises i browseren, på mange hjemmesider samt lagt mærke til at nogle URL’er starter med “http://”, mens andre har fået tilføjet et ‘s’ så der nu står: “https://”. Dette betyder at hjemmesiderne har et SSL-certifikat.

SSL er en krypteringsprotokol, der sørger for, at det kun er afsender og modtager, der har adgang til de informationer, som bliver indtastet på websitet. Hvis du har med personfølsomme data at gøre, f.eks. indtastning af dankortoplysninger eller cpr-numre, er det i dag et krav, at du har SSL knyttet til en hjemmeside.

Selv hvis din hjemmeside ikke håndterer personfølsomme data, er det en god idé med et SSL-certifikat. Det giver nemlig tryghed for dine besøgende, som vil opfatte den grønne hængelås som et troværdigt tegn på, at hjemmesiden er sikker at besøge.

Desuden kan der være seo-mæssige fordele ved at implementere SSL på din hjemmeside, da Google belønner de hjemmesider der har styr på sikkerheden. I langt de fleste tilfælde er det derfor en god investering at få SSL-certifikat til din hjemmeside.

God support

Hvis der opstår problemer med din hjemmeside, kan det være guld værd med en supportaftale hos en webhosting-virksomhed. Specielt hvis du ikke er en haj til alt det tekniske.

I langt de fleste tilfælde vil de forstå, hvilke problemer du står med, og på den måde kan de hjælpe dig bedst muligt.

Det er ikke alle hostingvirksomheder, der giver support over telefonen, så hold det for øje, når du skal vælge. Vi ser telefonisk support som en stor kvalitet, da det i de fleste tilfælde gør kommunikationen lettere og hurtigere.

Derfor tilbyder vi telefonisk support alle hverdage 9-16 på tlf. 70 28 66 00. Du kan også fange os på mail.

Øg sikkerhed med backup

Det kan få fatale konsekvenser, hvis din hjemmeside går ned, og du ikke har sørget for nogen former for backup. Hvis din hjemmeside dagligt opdateres, er det desuden vigtigt med hyppig backup, da du ellers risikerer, at en masse arbejde og data går tabt.

I værste tilfælde kan det få økonomiske konsekvenser for dig og din forretning.

Så sørg derfor for hyppig backup – så står du stærkest. Det gælder selvfølgelig alle typer hosting.

Skift passwords med jævne mellemrum

Et andet tip er også at skifte passwords med jævne mellemrum. Dette minimerer risikoen for at hackere får adgang til dine personlige data.

Desuden kan det være klogt at bruge forskellige passwords til forskellige platforme. Hvis hackere først har fået adgang til én af dine platforme, undgår du på den måde, at de får adgang til flere.

Husk at dine passwords altid bør inkludere flere forskellige tegn, være lange samt bør indeholde både store og små bogstaver.

Læs også artiklen: Sådan spotter du de uønskede spam-mails.

Få artikler på mail

Nysgerrig på mere?

Tag fat i os i dag – så ser vi sammen på, hvordan vi kan hjælpe dig med din it. 

Ring eller send os en besked.

Er du kunde og har brug for support, så ring eller send en mail på support@nhl-data.dk

Martin Dahlem - IT og Netværkssikkerheds Konsulent
Jesper Haggren - IT Konsulent - DevOps - Implementerings ekspert - Microsoft 365