Søg
Close this search box.

Hvad er Copilot til Microsoft 365?

Uanset hvor meget du prøver, eller hvor træt du er af at høre om det, kommer vi ikke uden om det – nemlig AI. Du er helt sikkert ikke i tvivl om, hvad det er, og hvor meget det kommer til at fylde i vores hverdag i fremtiden (og allerede nu for den sags skyld). For AI og kunstig intelligens kan virkelig noget, som vi længe har ventet på. Noget, som kan lette vores hverdag og arbejdsliv på mange måder.

Det udvikler sig konstant, og flere og flere hopper med på AI-bølgen, fordi de kan se det store potentiale i det.

Microsoft er ingen undtagelse. Med deres nye Microsoft 365 Copilot er de allerede nået langt, og du kan som Microsoft-bruger (med den rette licens) få stort udbytte af det. Vi kommer tilbage til det med licensen.

Hvor stort udbyttet er, kommer vi omkring i dette blogindlæg. For hvad er Copilot egentlig, hvad er fordelene, og hvem kan få fingrene i det? Alt det hopper vi ud i her. Bare hæng på!

Hvad er Microsoft 365 Copilot?

Microsoft kalder selv Copilot for en digital følgesvend til dit liv – hvilket egentlig er en ret god beskrivelse af, hvad Copilot er. Microsoft 365 Copilot er nemlig en digital assistent, der er drevet af kunstig intelligens og udviklet til at hjælpe dig med flere forskellige opgaver og aktiviteter. Den kan fx oprette udkast til indhold, arbejde med dine billeder, oprette PowerPoint-præsentationer ud fra dine Word-dokumenter og meget andet. Men lad os tage det i små bidder.

Microsoft 365 Copilot kan give dig mulighed for at færdiggøre opgaver på en lettere måde. Den simplificerer ellers komplicerede opgaver, så du kan arbejde mere effektivt – og måske endda bedre.

Det betyder, at Microsoft 365 Copilot kan fungere som din egen AI-assistent, når du arbejder. Under AI-paraplyen finder du alt fra sikkerhed, privatliv og compliance til sikring af databehandling. Alt sammen noget, der sker med den Microsoft-teknologi, som vi allerede kender.

Copilot har en dyb forståelse af dig, dit job og din virksomhed – ligesom en rigtig assistent. Den kan finde alt, hvad du har brug for, i dine filer, forbinde det hele på tværs af dit indhold og integrere med de apps, som du allerede bruger i forvejen.

Hvad koster det så? Find prisen på Microsoft 365 Copilot her.

Tag de klassiske Microsoft-programmer til next level

En af de helt store fordele ved Copilot er, at du kan bruge og integrere det i alle de programmer, som du allerede arbejder i, om det så er:

  • Word
  • Outlook
  • Excel
  • PowerPoint
  • OneDrive

Du skal dog være opmærksom på, at Copilot hele tiden bliver udviklet, og at nogle elementer derfor er løbende tilgængelige og ikke nu og her.

Men lad os dykke ned i, hvordan Copilot fungerer i nogle af de forskellige programmer.

Vær kreativ med Copilot i Word

Når vi taler Copilot i Word, gælder det både bedre kreativitet og nedskæring af de lidt mere kedelige manuelle skriveopgaver. Du kan fx bede Copilot om at lave et resume af flere tekster og på den måde hurtigere danne et overblik over din research-del. Du kan også få hjælp til den kreative del, hvor Copilot kan hjælpe dig med at omskrive tekst, som du allerede har skrevet. Lav fx tonen om eller teksten kortere.

Svar nemmere på mails i Outlook

Mailtråde er altid superlange og forvirrende at finde rundt i. En af de smarteste funktioner, som Copilot har i Outlook, er, at du kan få opsummeret mailtrådene, så du nemt kan få overblik over, hvad der tidligere er blevet skrevet. Du kan herefter få forslag til, hvad du så nu skal skrive.

Arbejd mere effektivt med Copilot i Excel

Med Copilot i Excel kan du hurtigt tilføje en formelkolonne eller lave en prompt, hvor du fx beder om at fremhæve nøgledata ved at gøre alle celler grønne under en vis værdi. Så undgår du at bruge tid på ”slavearbejdet” og kan i stedet bruge energien der, hvor det giver bedst mening.

Det er bare et par af de måder, du kan arbejde med Microsoft Copilot på – og der findes mange flere. Det gælder bare om at se potentialet.

Få hjælp til at komme i gang med Copilot

Måske du er en af de mange små eller mellemstore virksomheder, der lige nu går og overvejer at anskaffe sig Copilot til Microsoft 365.

Herunder får du et overblik over, hvilke funktioner, der er i de 3 typer chatbots, som Microsoft leverer.

Copilot in Windows
Copilot i Edge
Microsoft 365 Copilot
Microsoft Copilot UX
Copilot i Edge
Commercial Data Protection
Microsoft 365 Enterprise Security, Privacy og Compliance
Microsoft 365 Chat
Microsoft 365 Apps

Uanset hvad du har brug for, sidder vores Microsoft-eksperter klar til at guide dig videre. Men tjek også, om du allerede adgang til en mindre, gratis version i Edge: læs hvordan du bruger Microsoft Copilot i Edge browseren

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan få adgang til Copilots mange smarte funktioner, eller hvis du bare gerne vil vide mere, må du endelig ikke tøve med at kontakte os hos NHL Data. Vi hjælper dig meget gerne videre – også selvom det ”bare” er for at høre om dine muligheder.

Få artikler på mail

Nysgerrig på mere?

Tag fat i os i dag – så ser vi sammen på, hvordan vi kan hjælpe dig med din it. 

Ring eller send os en besked.

Er du kunde og har brug for support, så ring eller send en mail på support@nhl-data.dk

Martin Dahlem - IT og Netværkssikkerheds Konsulent
Jesper Haggren - IT Konsulent - DevOps - Implementerings ekspert - Microsoft 365