Søg
Close this search box.

Hvad er Microsoft 365?

Hvad er Microsoft 365, og hvordan kan du bruge det i din virksomhed? Vi gør dig klogere på, hvad Microsoft 365 egentlig er for en størrelse, og hvorfor det er en fordel for de fleste virksomheder. Du får et overblik over de forskellige apps og tjenester, som Microsoft 365 indeholder. Og vi ser på de fordele, Microsoft 365 giver små og mellemstore virksomheder på IT-sikkerheden.

Så hvad er Microsoft 365, og hvordan kan det hjælpe jer i hverdagen?

Hvad er Microsoft 365?

Microsoft 365 er afløseren for Office 365 og består af en række cloudbaserede programmer, der bruges af dine medarbejdere for at udføre deres daglige arbejde. De mest kendte er Office-programmerne (eller apps, som det nu hedder) som fx Word, Excel og PowerPoint.

Forskellen på Office 365 og Microsoft 365

Men Microsoft 365 er langt mere end de traditionelle Office-apps. To af de vigtigste tjenester, som virkelig gør en forskel for virksomheders måde at arbejde på, er Microsoft Teams og SharePoint.

Med dem får I mulighed for at samarbejde på tværs af virksomheden, uanset hvor dine medarbejdere arbejder fra. Samtidig kan de arbejde fra både computer og apps på telefonen – alt er opdateret gennem synkroniseringen i SharePoint og OneDrive.

Brug Microsoft Copilot med udvalgte Microsoft 365 licenser

Så Microsoft 365 er en super løsning til den fleksible arbejdsplads, som de fleste virksomheder ønsker at være i dag. Det gør nemlig at hjemmearbejde eller arbejde fra andre steder end kontoret er blevet lettere end nogensinde.

Men hvad indeholder Microsoft 365 helt præcis? Det svarer vi på nu.

Office-apps

Microsoft 365 indeholder både de nyeste versioner af Office-apps som Word, Excel og PowerPoint samt en masse andre online apps, som fx Forms og Planner. Det er ikke alle licenser, der har desktop-programmer inklusiv i licensen. De billigste licenser har fx kun browserversionen af programmerne.

Se vores guide til at vælge Microsoft 365 licens

Cloudbaseret løsning

Når man skal beskrive hvad Microsoft 365 er, kommer man ikke udenom at det er bygget som en cloudløsning. Det vil fx sige, at i arbejder i altid opdaterede programmer fra hvor som helst med internetadgang. Jeres filer og data er synkroniserede, så I kan komme til dem fra en browser eller på tværs af fx computer og apps på telefonen. Det gør det lettere for dine medarbejdere at samarbejde, selv når de er på farten eller arbejder hjemmefra.

Som du nok ved, kan man med Teams fx holde online møder eller skabe nye projektgrupper, der kan chatte og dele filer med hinanden. Og det er kun toppen af isbjerget. En stor del af Microsofts programmer kan ”tilføjes” til Teams, så man arbejder direkte i løsningerne i Teams.

SharePoint er en anden vigtig cloud-tjeneste, som du får med i Microsoft 365. Denne platform giver dig mulighed for at oprette, dele og administrere dokumenter og projekter på en struktureret og sikker måde. Det er den gamle, fælles filserver, men bare online og tilgængelig i en browser, på computeren eller på telefonen. Og så har SharePoint en helt fantastisk funktion, hvor du kan gendanne tidligere versioner af dokumenter.

Og så kan du med SharePoint oprette teamsites eller bygge et intranet.

Hvad kan Microsoft 365 gøre for din IT-sikkerhed?

IT-sikkerhed er en af de mest kritiske udfordringer for virksomheder i dag. Små og mellemstore virksomheder er ikke undtaget fra trusler som malware, phishing og datatab. Og rammes du hårdt kan konsekvensen være, at virksomheden bliver nødt til at lukke. Microsoft 365 spiller en central rolle i at beskytte din virksomhed mod disse trusler.

Avancerede sikkerhedsfunktioner

Med Microsoft 365 får du avancerede sikkerhedsfunktioner som trusselsbeskyttelse, beskyttelse mod ondsindede links og antivirus-beskyttelse. Trusselsbeskyttelse, som er en del af Microsoft 365, hjælper med at opdage og blokere skadelig software, der er designet til at lamme din virksomhed.

Beskyttelse mod ondsindede links undersøger e-mails for mistænkelige links, som fører til websites, der vil skade din virksomhed. Dette giver dig og dine medarbejdere et ekstra værn mod phishing-angreb, der ofte starter med en uskyldig e-mail.

Antivirus-beskyttelsen Microsoft Defender er en del af nogle Microsoft 365-licenser. Denne antivirus-software hjælper med at identificere og fjerne skadelige filer og programmer på computeren, så de ikke rammer hele din virksomhed.

Der er altså en hel del ekstra med i pakken, når du køber Microsoft 365.

Den helt rigtige adgangsstyring

Et af elementerne i en god IT-sikkerhed er at styre, hvem der har adgang hvilke filer eller data i virksomheden.

Microsoft 365 giver dig mulighed for at administrere brugerrettigheder og adgangskontrol. Ved at have styr på adgange, reducerer du risikoen for uautoriseret adgang og at dine data havner i de forkerte hænder.

Se 5 sikkerhedsindstillinger, du bør få sat op i Microsoft 365

Fordele ved Microsoft 365 for små og mellemstore virksomheder

Så hvad er det for fordele Microsoft 365 tilbyder små eller mellemstore virksomheder?

Økonomisk fornuftigt

Microsoft 365 tilbyder fleksible abonnementsmodeller, der passer til ethvert budget. Uanset om du vælger den helt lille Basis-licens eller går all-in på en E3, får du adgang til de kendte office-apps. Husk at sætte dig ind i, hvilken licens, der er rigtig for dig.

Se vores guide til licenser

Skalérbarhed

Helt sikkert et ord på buzzword-bingo-pladen. Men også en af fordelene ved Microsoft 365. Når du først har sat Microsoft 365 op rigtigt, kan du let tilføje nye medarbejdere til din løsning. Det betyder, at du kun betaler for det, du bruger, hvilket kan være afgørende for små og mellemstore virksomheder med skiftende behov og et begrænset budget.

Brugervenlighed

Microsoft 365 er kendt for sin brugervenlighed. Selvom det tilbyder en bred vifte af avancerede funktioner, er det nemt for dine medarbejdere at komme i gang med de tilgængelige værktøjer. De velkendte Office-apps gør det let for dine medarbejdere at komme i gang med deres arbejde uden at de behøver bruge tid på at lære nye programmer.

Opgrader din virksomheds IT

Har du ikke allerede Microsoft 365 er det en oplagt mulighed for at opgradere din IT-platform. Vælger du en Business Premium får du adgang til hele Office-suiten, din egen online filserver og opgraderet IT-sikkerhed, inkl. en af de bedste antivirus på markedet. Der får du altså ret meget for pengene.

Vi er certificeret Microsoft partner, så vi har styr på, hvordan man sætter en virksomheds Microsoft 365 løsning op rigtigt – første gang.

Vil du vide mere om hvordan du kommer i gang, så tag fat i os på 70 28 66 00 eller via vores kontaktformular.

Få artikler på mail

Nysgerrig på mere?

Tag fat i os i dag – så ser vi sammen på, hvordan vi kan hjælpe dig med din it. 

Ring eller send os en besked.

Er du kunde og har brug for support, så ring eller send en mail på support@nhl-data.dk

Martin Dahlem - IT og Netværkssikkerheds Konsulent
Jesper Haggren - IT Konsulent - DevOps - Implementerings ekspert - Microsoft 365